Спорт

Півмарафон у Франківську підтримали «диванні вболівальники» від Urban Space (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В неділю, 11 жовтня, з 10.00? на вулиці Грушевського в Івано-Франківську відбулася подія під назвою «Диванні вболівальники».

Другий рік поспіль громадський ресторан Urban Space 100 збирає людей, які хочуть підтримати бігунів на Півмарафоні.

Ми вирішили, що півмарафонцям потрібні додаткові енергія та натхнення, тому захотілося зробити щось особливе. А оскільки вболівання в людей зазвичай відбувається вдома перед телевізором, то вирішили винести наші дивани на вулицю та вболівати вживу, – каже Аліна Корнутій, координаторка Urban Space 100.

Вболівальників прийшло доволі багато, були навіть з інших регіонів.

Я приїхала з Закарпаття вболівати за сина та його дівчину. Мені сподобалася ідея «Диванних вболівальників», організовано все дуже класно, – говорить пані Регіна.

Ідея сподобалась багатьом. Деякі перехожі також зупинялись і підтримували спортсменів.

Репортер поспілкувався з одним із учасників Півмарафону.

Я навчаюся в КПІ імені Сікорського, займаюся бігом два роки, брав участь у декількох Півмарафонах і допомагав в організації 15-20 бігових подій, – розповів Тарас. – Сьогодні біжу 10 км, до старту не готувався, бо все було дуже спонтанно, тільки вчора зареєструвався. Але тиждень тому пробіг 5 км за 19 хвилин 46 секунд, поставивши свій особистий рекорд. Сьогодні біжу заради задоволення, а не на час. Це дуже крута ідея із вболівальниками, адже спортсменам потрібна хороша підтримка і приємно знати, що вона тут є.

Довідково. На Frankivsk Half Marathon 2020 зареєструвалися близько 1000 людей. Спершу стартували діти, вони бігли від 100 до 1000 м. Дистанції для дорослих: 2 км (благодійний забіг, на якому збиратимуть кошти на встановлення питних фонтанчиків містом), 5, 10, 21 км.

Автор: Іван Муканик
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.