Відео Спорт

Перше місце: Збірна України виборола 138 медалей на Дефлімпіаді

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Національна дефлімпійська збірна команда України взяла золоту медаль на Дефлімпіаді-2021 у матчі з Францією.

Фінальний рахунок матчу – 1:0.  Українці вдруге в історії стали переможцями цього турніру, повідомили у Національному комітеті спорту людей з інвалідністю та міністерстві молоді та спорту, пише Репортер.

Дефлімпіаді новини Івано-Франківщини

Як повідомляє видання Sport.if, у складі збірної чемпіонами стали прикарпатські футболісти Володимир Рій та Дмитро Белоусов.

У підсумку в України – 138 медалей, з яких 62 золотих, 38 срібних та 38 бронзових. Тож Україна посіла перше місце у загальнокомандному заліку. Це найкращий результат за всю історію виступів вітчизняних дефлімпійців.

Збірну України представляли 170 атлетів у 15 видах спорту: бадмінтоні, баскетболі, боротьбі, велоспорті, волейболі, дзюдо, карате, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, плаванні, пляжному волейболі, спортивному орієнтуванні, настільному тенісі, тхеквондо та футболі.

Зокрема, в іграх взяв участь калушанин Назарій Левицький, який виборов три золоті медалі зі спортивного орієнтування.

Довідково: Дефлімпійські ігри (англ. deaf — глухий) іноді Сурдлімпійські ігри (фр. sourds — «глухий») — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.