Спорт

На жеребкуванні визначилися суперники українських команд у Лізі Європи УЄФА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Українські команди «Динамо» та «Олександрія» вже дізналися своїх суперників на шляху до групового етапу Ліги Європи УЄФА.

У порівнянні з минулим роком цьогорічні втрати України складають лише одну команду. Адже тоді дві українські команди припинили боротьбу у європейських кубкових турнірах вже на першому етапі, а зараз лише донецький «Олімпік» програв у Салоніках місцевому ПАОК, з рахунком 0:2.

А ось «Олександрія», яка в минулому сезоні вибула з євротурніру, цьогоріч зуміла здобути перемогу над румунською «Астрою». Українська команда грала на рідному полі, тому результат очікуваний – перемогли олександрійці з рахунком 1:0.

Приємно відзначити, що переможний м’яч у ворота румун забив Андрій Запорожан, гравець, який свого часу виступав за бурштинський «Енергетик», зігравши за команду 65 матчів.

44 команди, які беруть участь в раунді плей-офф кваліфікації до групового етапу Ліги Європи, були поділені на групи відповідно до рейтингу коефіцієнтів УЄФА.

Київське «Динамо» потрапило до першої корзини сіяних команд, разом із «Міланом», «Краснодаром», «Брюге» та «Аустрією». «Олександрія» потрапила до третьої групи несіяних команд, її суперниками могли бути: амстердамський «Аякс», турецький «Фенербахче», білоруський БАТЕ, загрбське «Динамо» та «Макабі» із Тель-Авіва.

Внаслідок проведеного жеребкування команда з Кропивницького зіграє із білоруським БАТЕ, а кияни із португальським «Марітіму», обидві команди свої перші матчі зіграють на виїзді.

Перші матчі цього етапу відбудуться 17 серпня, а матчі-відповіді – 24 серпня.

Двадцять два переможці раунду плей-офф здобудуть право виступати в груповому етапі Ліги Європи. Там вони приєднаються до ще 16 команд, які автоматично потрапляють в цю стадію, в тому числі луганська «Зоря».

Жеребкування групового етапу Ліги Європи та Ліги Чемпіонів відбудеться 25 серпня в Монако.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.