Спорт

На Олімпіаді франківчанка Тетяна Петрова стартувала у змаганнях з фрістайлу в могулі серед жінок (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Тетяна Петрова стартувала у змаганнях з фрістайлу в дисципліні могул. Українка посіла 29-е місце і не потрапила до фіналу напряму (виходять перші 10). Друга кваліфікація відбудеться в неділю. Про це повідомив Yuriy Onyshchenko.

Вже  нині, 9 лютого, о 03:00 за київським часом (ще до офіційного відкриття Олімпійських Ігор) Україна почала вболівати за своїх спортсменів. Вперше за роки незалежності вона буде представлена у могулі серед жінок. Ліцензію здобула спортсменка з Івано-Франківська Тетяна Петрова.

Україна представлена на Олімпіаді в могулі – вперше за 24 роки. Останній раз Україна була представлена ​​в цій дисципліні на Олімпійських іграх в 1994 році, коли Юлія Фоміних виступала від нашої збірної в Ліллехаммері. 

Що таке могул, пояснює Сергій Чмель – тренер спортсменки, пише Радіосвобода.

«Це вид лижного фристайлу, який складається зі спуску трасою з буграми, а також двох трамплінів, на яких треба виконати акробатичний елемент. Оцінюють виступ 7 суддів: 5 відстежують техніку, тобто якість проходів бугрів, ще 2 звертають увагу на складність стрибків. Загалом кожен виступ оцінюється за схемою: 60% від загального заліку – це техніка, 20% – складність стрибків і ще 20% – швидкість подолання траси».

Підняття прапора України в Олімпійському селищі

За словами Сергія Чмеля, хоча для Тетяни Петрової це й перші Олімпійські ігри, і вона дещо хвилюється, проте бойовий настрій українка не втрачає.

«Намагаюсь її налаштовувати, що ці змагання такі ж самі, як Кубок світу. Нічого страшного в цьому немає. Сподіваюсь, що вона впорається зі своїми хвилюваннями й психологічно буде готова до цих змагань. Що стосується програми, то на стрибках Тетяна показує «гелікоптер» – розворот у повітрі та сальто назад. Це стандартна програма для дівчат. Її багато хто виконує. Але потрібно розуміти, що у могулі все залежить від трьох складових: якості проходів бугрів, складності стрибків та швидкості. Бодай десь погіршити свій показник – і загальний результат буде низький. І навпаки, показати все на досконалому рівні – і отримати найвищий бал», – каже Сергій Чмель.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.