Спорт Фото

На Франківщині пройде чемпіонат світу з футболу серед діаспори

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Із 24 по 29 червня на спортаренах Надвірнянського та Богородчанського районів відбуватиметься VI чемпіонат світу з футболу серед діаспорних команд.

Ознайомитися підготовкою до змагань та проведення ремонту на футбольних полях до Надвірної, а відтак і до Богородчан завітали заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк та начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич, повідомляють на сайті Богородчанської РДА.

Разом із заступником голови Надвірнянської РДА Богданом Зеленчуком і міським головою Зіновієм Андрійовичем посадовці оглянули стадіон, футбольне поле і приміщення для гравців.

Ремоннтні роботи обіцяють завершити вчасно. Адже планується заміна усіх сидінь для вболівальників, і не тільки. Проведуть капітальний ремонт санвузлів та роздягалень, облагородять навколишню територію. Наразі вже вдалося оновити стан покриття футбольного поля, на який згодом буде нанесено нову розмітку.

Відкриття змагань пройде у Богородчанах, а у Надвірній відбуватимуться фінальні ігри чемпіонату.

«На сьогодні ми створили всі умови для проведення матчів, зокрема, відновили покриття футбольного поля та проектну відповідність футбольних воріт, – зазначив Ростислав Заремба. – Наразі ще триває ремонт адмінбудівлі стадіону, а саме – душових кімнат, роздягалень. Також проведено заміну котла. Ведуться роботи щодо відновлення дорожнього покриття на в’їзді до стадіону».

«Проведення чемпіонату на Прикарпатті стало добрим стимулом для оновлення спортивної інфраструктури, – зауважив управлінець. – Тривалий час на реконструкцію та ремонт спортивних споруд не виділялися кошти, тож значна частина об’єктів перебували у занедбаному стані. Тож опісля змагань жителі районів матимуть добротні поля, на яких зможуть проводити футбольні матчі».

За словами Ореста Оклієвича, за першість у чемпіонаті змагатимуться вісім діаспорних команд із одинадцяти країн світу. Матчі відбуватимуться вшосте в Україні та вперше на Прикарпатті. Значущість чемпіонату, окрім популяризації спорту, на переконання начальника управління спорту ОДА, полягає і у демонстрації єдності українців незалежно від місця проживання.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.