Світ Спорт Фото

На Франківщині гірські перегони Говерла-рейс визначили переможців (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

28 серпня відбувся третій традиційних забіг Говерла-рейс. Учасники змагались на двох дистанціях: 8 і 16 км. Всього в змаганнях взяли участь 144 спортсмени, повідомляє сайт про гірський біг в Україні та Світі.

говерла рейс
Ці змагання проводяться вже втретє, але цього року вони були внесені до офіційного календаря ФЛАУ, та були присутні представники ФЛАУ:відповідальний за гірський біг в Україні Ярослав Кондюх і керівник франківької федерації легкої атлетики Віталій Матешко.

Призери дистанції 8 км, чоловіки. З ліва на право:
Василь Струк, Сергій Расчупкін, Андрій Борис.

На дистанції 8 км (набір висоти 1200 м), Козьмещик-Говерла, серед чоловіків перемогу отримав Сергій Расчупкін з Мукачевого, чемпіон України з гірського бігу, його результат 56:50.
Це другий його забіг на цій дистанції і він покращив свій попередній результат майже на дві хвилини і отже маємо новий рекорд траси.

Другим фінішував Андрій Борис з Івано-Франківська з результатом 1:02:34. Нагадаємо, що Андрій є срібним призером Чемпіонату України з гірського бігу 2015 року. Третім на цій дистанції фінішував Василь Струк з Луцька, його результат 1:03:53.

Оксана Угринчук

З четвертим абсолютним і першим серед жінок результатом фінішувала Оксана Угринчук з Івано-Франківська 1:06:29. Оксана в 2013 і 2014 роках вигравала на цих змаганнях дистанцію 16 км, а також вона є триразовою чемпіонкою України з гірського бігу. Друге місце серед жінок завоювала Оксана Петрова зі Львова, її час 1:14:12. Оксана Петрова є срібною і двічі бронзовою призеркою чемпіонатів України з гірського бігу. Третє місце посіла Катерина Лобачова з
Києва 1:27:51. А четвертою фінішувала закарпатка Наталія Шозда, чемпіонка України з гірського бігу серед юніорок, її результат 1:30:09.

Ольга Ядревска, організатор змагань.

На дистанції 16 км (набір висоти 1700м), Козьмещик-Петрос-Говерла, серед чоловіків перемогу отримав Олександр Ченікало зі Львова з результатом 2:05:35. Олександр – бронзовий призер чемпіонату України з гірського бігу. Другим на фініші був Олег Сурженко з Києва з результатом 2:08:24. А третім став Сергій Сапіга з Тернополя, він лише десятьма секундами поступився другому місцю, його час 2:08:34.

Призери дистанції 16км чоловіки. Зліва на право: Сергій Сапіга,
Олександр Ченікало, Олег Сурженко.

Серед жінок на цій дистанції переможницею стала Анастасія Данилюк з Луцька, її результат 3:02:33. Другою фінішувала Тетяна Кривошеєва з Києва 3:08:49. І третьою на фініші була Наталія Гусиніна, також з Києва, 3:10:38

Для Сергія Расчупкіна, Оксани Угринчук, Оксани Петрової, Наталії Шозди ці змагання були заключною прикидкою перед Чемпіонатом Світу з гірського бігу, який пройде 11 вересня 2016 в Болгарії. В якості глядача був присутній Анатолій Бондаренко, вболівав за своїх колег по національній збірній. Анатолій перебував в Карпатах на тренувальному зборі (сам він з Дніпра) і в його плани не входила участь в цих змаганнях.

В цих змаганнях взяли участь і любителі гірського бігу з Білорусі. Зокрема 5 місце на дистанції 16 км посів Анонічєв А. 2:12:31. Хороший результат показав на дистанції 8 км Хорошавін Вячеслав і посів 6 місце 1:08:52.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.