Спорт

На День міста у Бурштині зібрали більше 96 тис грн на ЗСУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У суботу, 24 вересня, до Дня міста Бурштин і патріотичного забігу у пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» відбувся щорічний легкоатлетичний захід «Бурштинська 10-2022».

За задумом організаторів, забіг мав не тільки спортивну, а й благодійну мету. Учасники заходу продемонстрували спортивну витривалість на дистанціях 100 м, 1,2 км, 3,2 км, 10 км, водночас ушанувавши пам’ять загиблих Героїв. На наліпках у кожного зазначався реєстраційний номер забігу та ім’я Героя, пише Репортер з посиланням на сайт ІФ ОВА.

На День міста у Бурштині зібрали більше 96 тис грн на ЗСУ

Мав за честь стартувати на дистанції поруч з батьками, дружиною та діточками Героїв, які бігли в пам’ять за рідних людей, – каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець. – Тішило те, що прийшло багато людей, багато молоді, які бігли з номерами Героїв, бігли за тих, хто дарував їм таку можливість. Молодь обов’язково має знати своїх земляків-захисників та бути гідними кожного з них.

Усі учасники забігу отримали пам’ятні медалі. Переможцям їх вручали діти полеглих військових. По завершенні заходу Володимир Веркалець та голова Івано-Франківської обласної спілки родин загиблих, померлих та зниклих безвісти Степан Чомко передали родинам загиблих захисників продуктові набори. Їх у рамках співпраці надала Івано-Франківська обласна організація Червоного Хреста.

Завдяки благодійним заходам на підтримку ЗСУ з нагоди відзначення Дня міста вдалося зібрати 88 404 грн та 200 доларів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.