Спорт Фото

Команда франківської Школи альпінізму вирушила на збори до Туреччини (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 24 вересня, франківці відправилися на навчально-тренувальні збори в Аладаглар — Національний парк і гірський хребет на півдні Туреччини з вершинами понад 3500 м над рівнем моря.

Звідти випускники Школи альпінізму повернуться вже далеко не “чайниками”, пише Репортер.

Зі зборів колишні «пташенята» з АльпШколаІФ мають приїхати вже гордими третьорозрядниками, а ті, хто долучився до нас влітку, – виконати норматив «Альпініст України», – каже Олексій Драпак, голова відокремленого підрозділу Федерації альпінізму і скелелазіння України в Івано-Франківській області. – І одразу після повернення стартуємо з новим набором. Тепер заняття будуть ще інтенсивнішими, польових виїздів буде більше й розпочнуться вони мало не одразу.

АльпШколаІФ

За його словами, навчання стартують уже 14 жовтня. Інструктори та учні Школи збираються щосереди, ввечері, на Шопена, 5/2. Теоретичне заняття в середньому триває дві години.

Курс лекцій дозволить зрозуміти, що таке гори, як ходити туди безпечно та отримувати від цього величезне задоволення, – говорить Драпак. – Там ми говоримо про все: рельєф, спорядження, безпеку, харчі, сніг, лід і скелі. А також про мотузки й карабіни, льодобури й льодоруби, кішки, самострахівки та безліч іншого цікавого залізяччя.

Крім теорії, учасники Школи альпінізму разом з досвідченими інструкторами ходять у гори, щочетверга тренуються на скелелазному стенді в манежі коледжу фізвиховання на Мазепи.

Програма навчання включає в себе:
  • теоретичний курс,
  • практичні заняття з техніки пересування по різних формах гірського рельєфу та організації страховки,
  • залікові зимові сходження у Карпатах,
  • здачу нормативів з фізпідготовки,
  • іспит з теорії та заліки з практичних занять.

Заняття зі скелелазіння проводять також на Скелях Довбуша в Бубнищі.

Новачкам, які успішно завершать навчання, у квітні наступного року присвоять звання «Альпініст України» з врученням значка та посвідчення.

Записатися до альпшколи, а також дізнатись усі деталі можна у Юрія Лучина, заступника керівника відокремленого підрозділу Федерації альпінізму і скелелазіння України в Івано-Франківській області, телефон: 067 344 01 44.

Сторінка АльпШколаІФ у Facebook

АльпШколаІФ

АльпШколаІФ

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.