Світ Спорт

Калушанка Тетяна Кіт здобула перемогу на турнірі з вільної боротьби в Польщі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулого тижня в Польщі на олімпійській базі поблизу Варшави проводились традиційні міжнародні змагання з вільної боротьби серед чоловіків – меморіал Зіолковського та жінок – Open Poland. Для українських спортсменів вони стали одним із етапів підготовки до ХХХІ літніх Олімпійських ігор та чемпіонату світу, повідомляє sport.if.ua.2

З-поміж шести українок чемпіонками турніру Open Poland стали заслужений майстер спорту України, володарка олімпійської ліцензії Юлія Ткач з Ковеля у ваговій категорії до 63 кг та 21-річна калушанка, вихованка тренера-викладача ДЮСШ “Сокіл” Миколи Пукіша МСМК Тетяна Кіт.

У ваговій категорії до 55 кг суперницями Тетяни Кіт були тільки польські борчині. Трьох з них Тетяна впевнено перемогла на шляху до фіналу. А ось вирішальна сутичка за “золото” з цьогорічною бронзовою призеркою чемпіонату Європи Роксаною Засіною виявилась для неї не такою простою. Шість хвилин напруженої боротьби завершились внічию 4:4, але останню результативну дію виконала Тетяна Кіт, за що і оримала перемогу.

Ще одну медаль, щоправда, бронзового ґатунку, здобула на польському килимі заслужений майстер спорту України Аліна Махиня з Донеччини, яка раніше теж виборола ліцензію на Олімпіаду-2016. Вона посіла третє місце у ваговій категорії до 69 кг.

На міжнародному турнірі-меморіалі Зіолковського відзначився лише 18-річний майстер спорту України Андрій Яценко з Київщини, здобувши бронзову медаль у ваговій категорії до 57 кг.

Василь Ткачук

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.