Спорт

Гроші — страшна сила

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В американській НХЛ оголосили локаут. У найдорожчому хокейному змаганні світу призупинили тренувальний та ігровий процес. Це сталося після того, як до півночі 15 вересня гравці та власники клубів не змогли домовитися про розміри зарплат і бонусів.

Представники ліги та профспілки гравців ціле літо намагалися домовитися про новий колективний договір. До слова, попередню угоду укладали сім років тому, тоді теж не обійшлося без локауту — сезон 2004/05 взагалі не відбувся.

Згідно з останньою угодою, хокеїсти отримували 57% прибутків ліги. Керівники клубів пропонують зменшити цю частку до 49% з сезону 2012/13, а потім за чотири роки знизити ще до 47%. Асоціація гравців готова наступного сезону отримати 54,3%, а потім погодитися на 52,4%.

За прогнозами, у найближчі п’ять років НХЛ може заробити 20,2 млрд. доларів, тож ціна питання для сторін коливається в районі мільярду.
Хокеїсти мали повернутися на тренувальні бази до 21 вересня, та наразі всю передсезонну підготовку відмінили. Під питанням залишається і старт сезону, який планувався на 11 жовтня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.