Спорт

Футбольне “Прикарпаття” потішило результатами першого кола чемпіонату

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Двома недільними матчами у Чернівцях та Харкові завершилось перше коло чемпіонату України серед команд другої ліги  сезону 2017/2018. Володимир Ковалюк, тренер франківської команди, сказав, що задоволений результатом.

Команда МФК «Прикарпаття» здолала чернівецьку «Буковину» з рахунком 2:1 та закріпилась на  другому місці групи «А».  Наразі франківці поступаються лідеру групи, волочиському «Агробізнесу», лише двома заліковими пунктами, а  тернопільську «Ниву», третю в списку, випереджають на сім.  

Після матчу у Чернівцях, «Репортер»  поспілкувався з головним тренером команди Володимиром Ковалюком щодо завершення першого із трьох кіл чемпіонату:

“На початку чемпіонату перед командою ставили завдання на перше коло, – розповідає Ковалюк, – бути в першій трійці команд нашої групи. І це завдання вдалося виконати. На жаль, у нас був провальний матч у домашній грі із «Агробізнесом». Але з результату  того  матчу ми трагедії не робили. Тренерський склад та, насамперед, футболісти зробили відповідні висновки, що в наступних турах дало результат. Перед стартом цього чемпіонату у нас в заявці було 23 футболісти (Василь Француз через травму не зміг взяти участі в жодному із матчів). В порівняні з минулим сезоном, коли в нас у деяких матчах виникали кадрові проблеми, зараз вдалось створити здорову конкуренцію. На кожну позицію є декілька повноцінних гравців”.

Яке завдання у команди на друге коло, що розпочнеться домашнім матчем зі стрийською «Скалою» у п’ятницю, 15 вересня?

“Продовжуємо працювати в тому ж напрямку, – відповів тренер. – Завдання не втратити тієї позиції, на якій перебуває команда зараз. При цьому спробуємо надалі  радувати своїх вболівальників якісним футболом та яскравими перемогами”.

Майже за тиждень «Прикарпаття» зустрінеться з львівським «Карпатами» на МЦС «Рух». Можна сказати, що наразі це головний матч для команди. Враховуючи ажіотаж навколо цього матчу серед вболівальників, як команда планує  готуватись до гри із львів’янами?

“Для нас цьогорічний розіграш Кубку України – дебютні змагання. Але на старті Кубку країни перед командою ставили завдання: пройти як можна далі та, на одному із етапів, зустрітись в Івано-Франківську із командами Прем’єр-ліги, – каже Володимир Ковалюк. – Позаду пройдені два етапи та зустріч у середу 20 вересня із львів’янами. Зараз наші думки про матч, який відбудеться у п’ятницю зі «Скалою». Цей матч для нас є важливим, оскільки основні завдання на сезон пов’язані з успішним виступом команди  у чемпіонаті.
Про гру з «Карпатами» почнемо думати після гри зі стриянами. Безумовно фаворитом у цьому матчі є львівські «Карпати». Але це кубковий матч, він складається із однієї гри, і деколи результат матчу може бути непрогнозованим. Можу запевнити, що ми зробимо все від нас залежне, аби порадувати свого вболівальника змістовною та якісною грою”.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.