Спорт

Франківські ветерани гратимуть у футбол у день 70-річчя тренера Юрія Шайкіна

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У рамках святкування 70-ти річчя відомого тренера Юрія Шайкіна, у вівторок, 8 вересня, о 17:00 на міському стадіоні “Рух” відбудеться матч ветеранської команди «Спартак»/ «Прикарпаття», яке зіграє проти команди вихованців ювіляра.

unnamed

Юрій Шайкін народився в Оренбурзі (Російська Федерація). Його запросили спочатку до ДСШ оренбургського «Локомотиву», а в наступному до команди того ж міста, яка виступала в класі «Б». Згодом він переїхав на Івано-Франківщину, де потрапив до команди «Спартака».

Нажаль, через проблеми із здоров’ям його ігрова кар’єра футболіста у «Спартаку» тривала не довго. Закінчивши, в 1970 році інститут фізкультури, Юрій приходить на роботу до футбольної школи команди майстрів «Спартака», в якій незмінно працював понад 30 років.

У 1990 році команда СДЮСШОР «Прикарпаття» виборює звання чемпіона УРСР. Команда Шайкіна, в якій виступали Олександр Сопків, Олег Шевчук, Василь Ханенко,Микола Білик, Ігор Кріль, Михайло Паркула, Сергій Романищин, Сергій Данів переможною ходою здолали тернопільську «Ниву» – 5:0, запоріжський «Металург» – 1:0, дніпропетровський «Дніпро» – 1:0, сімферопольську «Таврію» – 2:0.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.