Спорт

Франківці добре себе показали на чемпіонаті Європи з таеквон-до

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

 23-26 квітня цього року у румунському місті Клуж-Напока проходив 37-й чемпіонат Європи з таеквон-до серед дорослих і 28-й – серед юніорів. У складі Національної збірної команди України успішно виступили франківці, пише Репортер з посиланням на пресслужбу ОДА.

Участь у змаганнях брали вихованці заслужених тренерів України Олега Солов’я і Катерини Соловей та тренера-викладача Віталія Солов’я, які представляють Івано-Франківську ДЮСШ №1.

За підсумками чотирьох днів чемпіонату, Національна збірна команда України посіла третє загальнокомандне місце серед 30 країн учасниць та перше загальнокомандне місце серед юніорів. Здобула сім золотих, чотири срібні та дев’ять бронзових нагород.

«Маємо найкращій результат участі українських таеквондистів на європейській арені за останні 18 років», – прокоментував виступ збірної директор «Всеукраїнського союзу таеквондо» Валентин Зорба.

Артур Кузьмін здобув перемогу в найбільш престижній ваговій категорії +85 кг і завоював золоту нагороду чемпіонату Європи.

Читайте також: Прикарпатець Василь Петрунів виборов бронзу з паралімпійського тенісу на турнірі у Греції

У командному спарингу юніорська збірна дівчат, до складу якої увійшли франківчанки Кіра Чекіс, Дарія Томенчук та Лідія Приймак, здобула «золото».

Франківка Анна Сірокваша в розділі «формальні вправи ІІ дан серед юніорок стала дворазовою чемпіонкою Європи.

Франківка Кіра Чекіс тріумфувала у п’яти поєдинках і стала дворазовою чемпіонкою Європи в спарингу. Спортсменка змагалась у дуже конкурентній категорії «формальні вправи І дан», де було 50 учасниць, та здобула “срібло”.

Франківка Лідія Приймак перемогла у ваговій категорії до 65 кг серед юніорок. У фіналі вона перемогла спортсменку з Новервегії та здобула титул чемпіонки Європи. У цій категорії виступила 21 учасниця.

Віцечемпіони серед юніорів, у складі франківчан Дениса Липовецького, Олексія Лиса, Артема Самбурова, Артема Гаєнка, стали віцечемпіонами Європи. У цьому розділі наші хлопці перемогли у представників Шотландії, Іспанії, Румунії та у фіналі в рівній боротьбі поступились Польщі.

У командному тесті сили (розбивання дощок) серед юніорок вибороли бронзову медаль, до складу команди входили франківки Лідія Приймак, Дарія Томенчук і Кіра Чекіс.

У командному спарингу серед дорослих команда завоювала срібло, до складу команди входили франківці Артур Кузьмін та Михайло Заруба.

Важливі юніорські здобутки отримав Тимофій Матвійчук (вагова категорія 50 кг) – переміг у п’яти поєдинках і став чемпіоном Європи.

Франківець Денис Липовецький виступав в одній з найконкурентніших вагових категорій (вагова категорія до 62 кг), в якій було 33 учасники, провів п’ять переможних поєдинків, а у фіналі впевнено переміг чинного чемпіона світу та здобув титул чемпіона Європи.

У розділі командні формальні вправи юніорки здобуло «срібло». До складу команди входять Кіра Чекіс, Лідія Приймак, Анна Сірокваша, Софія Соловей, Дарія Томенчук.

У традиційному спарингу серед юніорок франківки Кіра Чекіс та Анна Сірокваша здобули бронзову нагороду.

Важливо відмітити й особисті досягнення прикарпатців на цих змаганнях. Кіра Чекіс була визнана найкращою спортсменкою серед юніорок, Михайло Заруба, Лідія Приймак та Дарія Томенчук виконали норматив майстрів спорту України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.