Спорт

Франківчанин став чемпіоном України з фрі-файту серед дорослих

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В Тернополі пройшов 17-й чемпіонат України з фрі-файту серед дорослих.

В змаганнях взяли участь близько двохсот спортсменів з Тернопільської, Київської, Вінницької, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, пише пресслужба університету Короля Данила.

Участь у чемпіонаті взяв і майстер спорту України з фрі-файту, тренер франківського клубу «Viking team» та випускник Університету Короля Данила Назар Бедрій. Він змагався у дорослій категорії у розділі RF(real fight) та виборов золото.

«В моїй ваговій категорії було всього четверо учасників. Змагання відбувалися у два етапи: півфінал та фінал. Двох суперників я переміг технічним нокаутом у печінку», – йдеться у повідомленні.

Для Назара цей чемпіонат став тріумфальним поверненням у великий спорт. Через травму хлопець два роки не брав участі в змаганнях. Всього фрі-файтом Назар займається більше 13-ти років. В дитинстві він спробував себе в безлічі інших видів бойових мистецтв та лише секція фрі-файту в рідному Калуші змогла зацікавити Назара надовго.

За ці роки Назар здобув чимало нагород та звань. Він є майстром спорту України з фрі-файту, чемпіоном Південної Польщі з ММА, чемпіон України з фрі-файту у 2010 та 2019 році, переможець Всеукраїнських ігор єдиноборств «Ukrainian Combat Games – 2016».

Під час останніх, коли Назарій представляв фрі-файт, він у 1-му раунді на 7 секунді нокаутом «хайкіком» (удар в голову) здобув перемогу. Це, на разі, найшвидша перемога в кар’єрі хлопця.

Для того, щоб бути успішним в спорті, необхідно дуже багато працювати, на думку Назара Бедрія.

«Перш за все, необхідно зрозуміти для чого вам взагалі цим займатись. А потім безкінечно тренуватись. Не пропускати занять, бути наполегливими і дбати про себе, адже перед тренуваннями я тренуюсь двічі на день, тому мушу правильно харчуватись і дотримуватись здорового графіку сну», – пояснює Назар.

Але спорт — це не єдине в чому Назар Бедрій досягнув успіху.

«Для мене кожна перемога є важливою, це великий успіх та ще один крок до мрії – досягнути чогось більшого. Кожна перемога приносить мені великий досвід та вдосконалює мої вміння. Проте кожна молода людина має усвідомлювати потребу добре навчатися, адже людині треба бути не тільки фізично, але й розумово підготовленою до життя. Якісну вищу освіту потрібно мати, оскільки, як би ти не любив спорт, але не знаєш, що тебе чекає завтра», – розповів Назар.

Дотримуючись цієї думки, Назар закінчив бакалаврат Університету Короля Данила за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія» та став магістром за спеціальністю «Архітектура».

Навіть після завершення навчання в УКД, Назар частий гість університету та його заходів. Активним хлопець був і в студентські часи. Він навіть став першим містером Університету на другому курсі навчання. Брав участь в різноманітних симпозіумах, був частиною КВН команди Університету, грав футбол та продовжував активно тренуватись.

Зі слів Назара, навчання допомагає під час бою сконцентруватися, обміркувати тактику боротьби. З іншого боку – наполегливі тренування виховують дисципліну, а для навчання це дуже важливо.

«Для того, щоб ваші роки в УКД були такими ж яскравими, як і мої, потрібно просто бути щирим, не замкнутим та харизматичним», – ділиться секретами Назар.

Хлопець вже тривалий час працює тренером з фрі-файту в франківському клубі «Viking team».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.