Відео Спорт

Едуард Прощук: “Академія боротьби – мрія, яку нам вдалося втілити власними силами лише за пів року” (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У суботу, 11 січня, на базі Прикарпатського національного університету офіційно відкрили Академію вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина.

Ініціатори створення Академії – народний депутат України, президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області Едуард Прощук та заслужений тренер України Іван Курилюк, пише “Репортер“.

Проект реалізували завдяки фінансовій допомозі меценатів й підтримці ректора Прикарпатського університету Ігоря Цепенди.

«Створення Академії непростий шлях, але ми впорались. Цей проект – мрія, яку вдалось втілити власними силами лише за 6 місяців. Влітку ми офіційно уклали угоду з університетом. А тепер тут відремонтована зала, роздягальні, зона для кросфіту. Перших 13 спортсменів уже розпочинають тренування, щоб здобути Олімпійські медалі», – сказав меценат проекту Едуард Прощук.

В Академії боротьби обладнали новий сучасний тренувальний комплекс за міжнародними стандартами.

У реконструкцію інвестували понад шість мільйонів гривень.

«Я вдячний усім, хто повірив та підтримав: команді, тренеру Івану Курилюку, заслуженим тренерам, ветеранам. Вдячний меценатам, які підтримують вільну боротьбу. Без вашої допомоги ми б не впорались так швидко», – додав Прощук.

Президентом Академії боротьби Прикарпаття став декан факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського університету Ярослав Яців. Головним  тренером Академії – заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.

«Часто говорять, що більшість спортсменів мають лише юніорські перемоги, а в дорослому віці не продовжують здобувати спортивні досягнення. Створення Академії дасть можливість розвиватись далі. Це місце, де спортсмени будуть  тренуватись і отримувати нові перемоги», – сказав головний тренер Академії Іван Курилюк.

Також народний депутат Едуард Прощук висловив окрему вдячність ректору університету Ігорю Цепенді та його команді за реалізацію спільного проекту.

Нагадаємо, Едуард Прощук – народний депутат України від 85-го виборчого округу (Калуський і Рогатинський та частина Галицького районів).

У парламенті депутат пішов працювати до Комітету з питань екології. Також увійшов до підкомітетів  з питань поводження з відходами, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів.

Президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області, з 2018 року – віце-президент Асоціації спортивної боротьби України.

На правах реклами

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.