Спорт

Баскетбольний клуб “Говерла” розпочне сезон з оновленим складом

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Незабаром баскетбольний клуб «Говерла» стартує у новому, шістнадцятому, баскетбольному сезоні.

В офісі баскетбольного клубу відбулась прес-конференція, в якій взяли участь директор клубу Андрій Дроздов та головний тренер Павло Піскарьов.

«Після завершення минулорічного сезону, ми розглядали варіанти участі нашої команди, яка за підсумками чемпіонату у Вищій лізі посіла друге місце – у Суперлізі, – каже директор Клубу Андрій Дроздов. – Але, через брак коштів, для успішного виступу у Суперлізі потрібно приблизно 6-8 млн. гривень. Тому ми прийняли рішення, що команда проведе цей сезон у Вищій лізі. До того ж, ми вирішили, що фінансування баскетбольного клубу для виступу в Суперлізі мало би здійснюватись виключно за кошти партнерів та спонсорів клубу, як це відбувається у найсильніших баскетбольних лігах світу, Фінансуватись за рахунок бюджетних коштів в наших сьогоднішніх реаліях – неправильно та помилково для професійного клубу».

Новий сезон у вищій лізі українського баскетболу розпочнеться на початку жовтня. У ньому візьмуть участь вісімнадцять команд, які розподілять на дві групи за територіальним принципом. Команди, які посядуть місця з 1-4 у обох групах, на другому етапі зіграють спільний турнір, після якого і буде сформовано чвертьфінальні пари. Матчі плей-офф, а також матчі між командами, які на першому етапі посіли місця з п’ятого і нижче, відбуватимуться за тією ж схемою що й у сезоні 2017/18.

«Склад команди змінився десь на вісімдесять відсотків, – каже головний тренер Павло Піскарьов. – Цьогоріч ми зробили сплав досвіду та молодості. З минулорічного складу у нас залишилось лише чотири гравці. Це капітан команди А. Калашніков, О. Шостуха, Д. Кошовець та кращий центровий минулого сезону у Вищій лізі В. Орленко. Всі інші – це молоді гравці, виключно вихованці місцевого баскетболу, більшість яких є збірниками різних юнацьких команд України».

Завдання перед командою на новий сезон – це вихід команди до плей-офф та здобуття одного із комплектів медалей чемпіонату. Крім цього, у Першій лізі чемпіонату України з нового сезону візьме участь друга команда БК «Говерли».

Також вихованці академії баскетбольного клубу, як і в попередні роки, візьмуть участь в Дитячо-юнацькій баскетбольній лізі України.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.