Люди

Двоє суддів взяли самовідвід у справі франківського патрульного, який зламав мізинець екс-міліціонеру

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Обласна прокуратура оскаржила в апеляційному суді ухвалу Івано-Франківського міського суду про повернення прокурору обвинувального акту щодо патрульного Леоніда Гончарука.

Гончарука колишній міліціонер Михайло Ільницький звинуватив у перевищенні службових повноважень.

Сьогодні апеляційну скаргу прокуратури мала розглянути колегія суддів у складі Володимира Повзла, Юрія Шкрібляка та Олександра Васільєва, пише “Репортер” з посиланням на Курс.

Однак Шкрібляк та Васільєв подали заяви про самовідвід.

“Обидва судді розглядали адмінсправи щодо потерпілого у справі Михайла Ільниького та його сина”, – пояснив суддя Повзло,

Колегія суддів вважає, що ці обставини можуть викликати сумніви щодо неупередженості та безсторонності суддів. Тому постановила задовольнити заяви Васільєва та Шкрібляка.

До теми: “Двоє тримали, а один виламував палець” – Ільницький-молодший про франківських патрульних

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня франківські пат­рульні за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Skoda Octavia». Водій не мав ані посвідчення, ані страховки, відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири почали конфлікт з пат­рульними. Підтримати їх у боротьбі з копами приїхав і відомий у Франківську активіст Михайло Бойчук, більше знаний у місті як Хімік.

До теми: Аваков нагородив франківського патрульного, якого судять за зламаний мізинець (ВІДЕО)

Як кажуть патрульні, керував автівкою Михайло Ільницький. Він колишній міліціонер, який після Майдану претендував на посаду очільника прикарпатської міліції. Нині викладає в Київському міжнародному університеті, а також очолює партію «Громада і закон». У 2012 році балотувався до Верховної Ради від виборчого округу № 86.

Читайте також: Топові українські блогери підтримали патрульних Івано-Франківська

На Ільницького того вечора склали адмінматеріали за статтями 130 і 185 КУпАП – «водіння у нетверезому стані» та «злісна непокора поліції». Івано-Франківський міський суд визнав його винним, оштрафував на 10 200 гривень і на рік позбавив права керувати транспортним засобом.

До теми: Як старі нових реформують – франківський екс-міліціонер Михайло Ільницький продовжує доводити свою невинуватість

Історія на цьому не закінчилась, бо ж Ільницький подав скаргу і апеляційний суд її задовольнив. Суддя аргументував своє рішення тим, що патрульне не надали достатньо доказів, що автівкою того вечора керував саме Ільницький.

До теми: Бл##ський цирк, – Павло Казарин відреагував на рішення апеляційного суду щодо скарги Ільницького

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.