Люди Фото

Галич отримав новий конверт, спеціальну марку та штемпель (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

24 серпня в залі засідань Галицької міської ради відбулося спецпогашення конверта та марки, присвячених 650-річчю надання Галичу Магдебурзького права. Організаторами заходу стали Галицька міська рада, центр поштового зв’язку №6 Івано-Франківської філії ПАТ «Укрпошта» та Національний заповідник «Давній Галич».


Міський голова Галича Орест Трачик привітав присутніх з Днем незалежності та важливою датою в історії місцевого самоврядування – надання місту Магдебурзького права, завдяки чому давня столиця Галицько-Волинського королівства перебувала в когорті європейських міст, що визначали своє управління за нормами цього акту, інформують “Ліхтарі Галицькі”.

У спецпогашенні взяли участь представники місцевої влади – міський голова Орест Трачик, голова районної ради Павло Андрусяк, начальник центру поштового зв’язку Іван Білик, а також гості з міста Радеберга (Саксонія, ФРН) – побратима Галича.

На поштовому конверті (формат 110х220) зображено будинок магістрату (ратушу) м. Галича. Будівля не збереглася, оскільки згоріла під час обстрілу міста російськими військами в 1916 р. і згодом була розібрана польською владою у 1922 р. Напис на конверті засвідчує подію «650 років з часу надання Магдебурзького права місту Галичу». Конверт стилізовано давньоруським виттям. Ідея та дизайн конверта – Ярослав Поташник (НЗ «Давній Галич»).

Поштовий конверт (формат 114х162) подає зображення печатки князя Владислава Опольчика та гравюру авторства львівського професора Б.Гаккета (1794 р.) з краєвидом міста Галича (північна сторона). Напис ідентичний першому конверту – «650 років з часу надання Магдебурзького права місту Галичу». Також, на конверті розміщено герб міста Галича – чорну галку в полі щита. Художником конверта є Геннадій Задніпряний. Конверт видано накладом 600 000 примірників.
Спеціальна поштова марка зображує Шляхетську вежу Галицького замку (з бічною галереєю до каплиці Св. Катерини). Марка кольорова, з написами «Україна» українською та англійською мовами та гербом України.

Спеціальний штемпель виконано у вигляді фортечних бастіонів з текстом в середині «77101 м. Галич 24.08.2017» та написом по колу «650 років Магдебурзького права. Івано-Франківська обл.».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.