Відео Культура

З’явився трейлер проєкту “Невідомий Бортнянський”, який покажуть франківцям вже у жовтні (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У жовтні франківський хор “Воскресіння” презентує результат місяців репетицій та зйомок – фільм з хоровими концертами невідомих творів композитора Дмитра Бортнянського.

Всього камерний хор «Воскресіння» виконує п’ять віднайдених творів. Зйомки відеоробіт проходили в різних храмах України, пише Репортер з посиланням на проєкт “Невідомий Бортнянський” у Facebook.

 «Ми тішимося і радіємо, що сьогодні ми несемо нову музику у світ. Перегортаємо нові сторінки музичної, української, національної історії», – відзначив керівник проєкту «Невідомий Бортнянський», диригент хору «Воскресіння» Володимир Рудницький.

Проєкт «Невідомий Бортнянський» має на меті познайомити сучасних слухачів з п’ятьма хоровими концертами, написаними відомим українським композитором Дмитром Бортнянським, які через різні обставини були втрачені. І тільки тепер, через два століття, віднайдені завдяки клопіткій роботі в архівах.

«Повертаючи історію, ми укріплюємо нашу національну ідентичність. І тому так важливо сьогодні актуалізувати наше в нових умовах. Завдячуючи Українському культурному фонду, ми маємо честь відновити духовні, неймовірно красиві зразки, нашого національного композитора Дмитра Бортнянського», – додав продюсер проєкту Роман Дзундза.

П’ять шедеврів Бортнянського, які не звучали в Україні, можна буде почути під час прем’єри в Івано-Франківську. Презентувати роботи планують в кінотеатрі «Люм’єр», потім транслювати на телеканалах. Поки що організатори оприлюднили трейлер фільму.

Невідомий Бортнянський. Франківський хор відкриває композитора світові (ФОТО, ВІДЕО)

нагадаємо, за 30 років незалежності України – це найбільший і найдорожчий проєкт в Івано-Франківську. Його реалізовують за підтримки Українського культурного фонду.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.