Культура

Журнал Rolling Stone оновив рейтинг найкращих альбомів усіх часів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Журнал Rolling Stone вперше за останні 8 років оновив свій рейтинг «500 найкращих альбомів усіх часів». Тепер у ньому більше сучасної музики, а перше місце замість The Beatles посів американський співак Марвін Гей з альбомом «What’s Going On».

Оновлений рейтинг журнал опублікував у себе на сайті. Так, альбом Марвіна Гея 1971 року замінив восьмий альбом The Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», пише Громадське. Rolling Stone

«Коли ми вперше опублікували “500 найкращих альбомів усіх часів” у 2003 році, Емі Вайнгауз залишалося ще три року до випуску “Back to Black”, а Кендріку Ламару до “Good Kid, M.A.A.D City” — майже десять років. Багато хто з найвпливовіших музикантів сьогодні (і їхніх фанатів) у ті часи ще вчилися у середній школі», — кажуть у журналі.

У новому рейтингу тепер 154 нових альбоми, яких раніше там не було, і 86 альбомів з 21 століття. Ці зміни є серйозним зрушенням для журналу, який хоче визнати більш сучасну музику і ширший діапазон смаків.

Серед досягнень — присутність у топ-50 двох альбомів Prince: «Sign O ‘the Times» на 45-му місці та «Purple Rain» на 8-му. «The Miseducation of Lauryn Hill» американської співачки Лорін Гілл перестрибнув майже 300 позицій і тепер посідає десяте місце в рейтингу.

«Однією з відмінностей нового списку є ідея того, що немає єдиної об’єктивної історії популярної музики. Я думаю, це справедливе відображення того, які смаки зараз», — каже редактор Rolling Stone Джон Долан.

Новий список включає тепер більш сучасну класику, зокрема альбоми Бейонсе, Френка Оушена та Адель.

Як пише журнал, оновлення тривало рік. Понад 300 артистів, журналістів та представників індустрії голосували і допомагали сформувати новий список. Участь у цьому брали зокрема співачки Бейонсе, Карлі Рей Джепсен та учасники гурту U2.

Вони визначалися з рейтингом своїх 50 улюблених альбомів всіх часів, а журнал підраховував голоси.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.