Афіша Культура Люди

Жадан привезе до Франківська одразу дві нові книжки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У квітні виходять дві нові книжки Сергія Жадана – збірка віршів «Список кораблів» та п’єса «Хлібне перемир’я», які побачать світ у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ. З нагоди появи книжок автор та видавництво організовують презентаційний тур Україною.

В Івано-Франківську зустріч із письменником відбудеться у неділю, 12 квітня о 17:00 у Ваґабундо, пише “Репортер“.

У програмі виступу – монологи, поетичні читання, питання-відповіді, автограф- та фотосесія. Вхід – 100 грн. Телефон для довідок 050 338 80 47.

Супроводжуватиме Сергія друг, видавець та президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев. Тож на презентаціях гарантована наявність книжок, нових та старих.
Також у турі буде представлена книжка харківського футуриста Володимира Гаряїва «Метафізичний реквієм», упорядником якої є Сергій Жадан. Тур підтримує Перша українська аудіокнигарня АБУК. Аудіокнижка «Список кораблів», яку начитав сам автор, вийде одночасно з паперовою.
«Список кораблів» – це шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша і найболючіша книга автора.
Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року.
 Що робити, коли не довіряєш навіть найближчим рідним? Як вибиратися з пастки, до якої сам себе загнав? Кому можна розповісти про найважливіше, якщо мову зламано, а вміння слухати й розуміти залишилося в довоєнному минулому?
Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати. 
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.