Культура Політика

“Замовкни! Голос демократії в небезпеці”. У Палаці Потоцьких відкрили виставку про свободу слова (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Виставка плакатів діятиме з 25 травня по 8 червня. Франківськ – перше українське місто, де виставлені плакати “Замовкни! Голос демократії в небезпеці”.

У п’ятницю, 25 травня, в Палаці Потоцьких відкрилась виставка плакатів на тему (не)безпеки свободи слова та журналістської діяльності.

Ця виставка — реакція дизайнерської спільноти на заклик створити плакат на тему (не)безпеки свободи слова та журналістської діяльності — SHUT UP! Голос демократії в небезпеці. Куратор проекту Микола Коваленко.

З-поміж всіх робіт, що надійшли організаторам, куратори відібрали 100 найкращих. Всього у відборі взяли участь 384 плакати з 36 країн світу, серед яких Україна, Польща, Хорватія, Туреччина, Мексика, Іран, Японія, Південна Корея, Китай, Тайвань та інші.

27-річний журналіст Jan Kuciak та його наречена Martina Kusnirova були знайдені мертвими 25 лютого 2018 року у власному будинку у Словаччині, повідомляють організатори виставки. Остання стаття, яку Ян готував до Aktuality.sk, була про податкові шахрайства, і вона викривала зв’язки мафії з вищими представниками словацького уряду. Через це резонансне вбивство у Братиславі та Словаччині загалом, а також у закордонних містах, пройшли масові демонстрації.

Виставка плакатів SHUT UP! триватиме з 25 травня по 8 червня. Франківськ — перше українське місто, в якому вона буде експонуватись. Вхід вільний.

Виставка працюватиме на території палацу Потоцьких. У будні розклад роботи виставки може відрізнятись від зазначеного у події. Цей захід здійснено за підтримки ґрантової програми Urban Space 100.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.