Культура

Євробачення 2024. Alyona Alyona та Jerry Heil виступлять у першому півфіналі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 7 травня стартує міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2024. Україна виступить у першому півфіналі під номером 5. Alyona Alyona і Jerry Heil представлять конкурсну пісню Maria & Teresa.

Пряма трансляція першого півфіналу розпочнеться 7 травня о 22:00 за Києвом.

Євробачення 2024: де дивитися

Європейська мовна спілка проводитиме прямі трансляції півфіналів і фіналу без коментарів на своєму офіційному каналі в YouTube. Пряма трансляція півфіналів розпочнеться 7 і 9 травня о 22:00, тоді як гранд-фінал стартує 11 травня о 22:00.

Подивитися трансляцію Євробачення в Україні можна буде на таких платформах:

Виступ Alyona Alyona та Jerry Heil на Євробаченні: усі подробиці

Alyona Alyona і Jerry Heil провели дві репетиції на сцені Malmo Arena. Режисером-постановником їхнього номера стала знаменита кліпмейкерка і режисерка Таню Муінью.

Представниці України раніше розкрили значення символів на своїх костюмах, у яких виступають на Євробаченні 2024.

Це не просто костюми чи щось красиве. На Альоні справді кольчуга, на мені – лати. Вони реальні. Вони мають велику вагу, з цим важко рухатися, але ми усвідомлено вибрали це, щоб не просто це були символи, а щоб ми самі могли це відчувати і трушно транслювати. За референс мого костюма ми обирали зображення захисника Архангела Михаїла. Ми дивилися на його одяг, що він транслює. Ми переглянули багато контенту. Хтось каже, що це Жана Д’Арк або Прометей, який несе людям вогонь. Мені подобаються всі варіанти. Це символ сильних дів, які на своїх сталевих плечах несуть цей світ, — прокоментувала Jerry Heil.

Напередодні свого виступу в першому півфіналі артистки презентували соціальне відео на конкурсну пісню Teresa&Maria. У зйомках відео взяли участь українські жінки, зокрема вчительки зруйнованої ворожим обстрілом Великокостромської гімназії Тетяна та Людмила, українська правозахисниця, голова Центру громадянських свобод і лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук та інші українки, які живуть і працюють в умовах війни.

Alyona Alyona & Jerry Heil нагадують, що їхня пісня Teresa&Maria розповідає про силу, хоробрість і стійкість українських жінок. Вони представили соціальне відео, щоб підкреслити меседж номера.

Євробачення 2024: усі учасники

Загалом у Євробаченні 2024 візьмуть участь 37 країн. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності. Востаннє країна брала участь у конкурсі 1993 року. Своєю чергою, Румунія не братиме участі у 2024 році.

У першому півфіналі виступлять 15 країн, у другому — представники шістнадцяти країн.

Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Італія та Франція) і країна-господиня — Швеція.

Читайте: Далі – Голлівуд. Як 17-річний Олександр Василів із села на Богородчанщині знімає фільми з тисячами переглядів

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.