Культура

Вистава франківського театру ляльок здобула премію Лесі Українки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Україні визначили лауреатів премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2023 року. У «театральній» номінації перемогла вистава обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки «Хто росте в саду». Про це повідомляє Репортер з посиланням на Держкомітет телебачення і радіомовлення.

Вистава франківського театру ляльок здобула премію Лесі Українки

15 грудня у Держкомтелерадіо відбулось засідання комітету з присудження премії імені Лесі Українки. Після обговорення робіт комітет шляхом таємного голосування визначив лауреатів 2023 року.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» на премію претендували вісім робіт професійних та аматорських театрів. Це були колективи з Києва, Івано-Франківська, Хмельницького, Кривого Рога, міста Дружба Шосткинського району Сумської області.

Читайте: Знайти шосте чуття. Франківський театр ляльок готує виставу, яку не можна буде побачити (ФОТО)

Перемогу здобула вистава Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки «Хто росте в саду». Поставила її режисерка Катерина Лук’яненко. Це перша в Україні інклюзивна вистава для дітей, юнацтва та людей з порушенням зору.

Своєю оригінальною постановкою Івано-Франківський театр ляльок крізь призму «шостого почуття» доносить до глядачів вічні цінності – любов до рідної Батьківщини, ставлення людини до природи та навколишнього світу, про пошук себе та свого місця у світі, – додають у Держкомтелерадіо.

Читайте: Музей «Етноскриня»: у колекції Галини Гафійчук є старовинні речі з усієї України

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.