Афіша Культура Розваги

Верховина вдруге прийме грандіозний міжнародний фестиваль Via Carpatia 2019. Програма

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З 14 по 16 червня у Верховині на Івано-Франківщині вже вдруге пройде Міжнародний форум Центральної та Східної Європи «Via Carpatia 2019». Вже традиційно у ці дні пройде триденний фестиваль мистецтва та науково-практична конференція «Коло Вінценза».

Ідея Форуму полягає у відродженні літньої культурної української столиці – Верховинщини. Форум покликаний не лише розкрити різноманіття культури Карпат, але й зібрати інтелектуальних лідерів Східної та Центральної Європи, адже Україна є однією з країн, яка підписала Карпатську конвенцію. Конвенція об’єднує Чехію, Словаччину, Угорщину, Румунію, Польщу, Сербію.

У цьогорічній програмі Фестивалю «Via Carpatia» заплановані показ мюзиклу «Гуцулка Ксеня» режисера Ростислава Держипільського, презентації книг Віталія Портнікова, Івана Малковича, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Василя Жданкіна, концерти Соломії Чубай, гуртів «Джалапіта», «Роккоко», «Плач Єремії» та «Карбідо», а також концерт та симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Також в рамках форуму відбудеться традиційний гуцульський фестиваль “Полонинське літо”. В останній день Фестивалю пройдуть прем’єри симфонії Мирослава Скорика «Бог Предвічний» та Різдвяної симфонії Івана Небесного.

В рамках «Via Carpatia 2019» відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Коло Вінценза», у якій братимуть участь українські та європейські політики, урядовці, дипломати, громадські та культурні діячі.

Головна тема дискусії цього року – найбільш важливі суспільно-політичні події в Україні та Європі після 30 років падіння Берлінської стіни, зокрема питання виборчого процесу, протидії військовій агресії, питання культурної дипломатії, продовження співпраці в Карпатському регіоні та інші. Конференція є унікальною, оскільки проходить в рамках форуму «VIA CARPATIA 2019».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.