Культура

Українці обрали журі нацвідбору на Євробачення через «Дію»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Українці обрали склад журі для національного відбору на Євробачення і зробили це за допомогою застосунку «Дія».

Про підсумки повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Репортер.

До складу журі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2023” увійдуть Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Євробачення, журі, Дія, Федоров, Тополя, Саніна

“Лідерами опитування стали Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна. Після підписання угоди вони офіційно стануть членами журі”. – написав міністр.

Тарас Тополя — лідер гурту «Антитіла», доброволець 130 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду «АНТИТІЛА»;

Джамала — співачка та авторка пісень. Володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця Пісенного конкурсу Євробачення-2016;

Юлія Саніна — фронтвумен рок-гурту «The HARDKISS». Авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу «X-Фактор», учасницею телешоу «Танці з зірками».

Загалом в опитуванні взяли участь понад 500 тисяч користувачів.

Якщо хтось з лідерів опитування відмовиться, членом журі стане наступний за рейтингом кандидат. У голосуванні взяло участь понад пів мільйона українців.

Також Михайло Федоров повідомив, що у грудні вперше в історії в “Дії” оберуть виконавця або гурт, який представить Україну на Євробаченні.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.