Культура Фото

У Польщі організували виставку прикарпатських фотохудожників, аби зібрати допомогу для України (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Наприкінці квітня в Жешові (Республіка Польща) в галереї «Nierzeczywista» відкрилася благодійна фотовиставка «Zmartwychwstanie – Воскресіння».

Вона триватиме до 12 травня. Протягом цих днів відбувається збір пожертв і гуманітарної допомоги, які будуть доправлені до України, йдеться на сайті народного фотоклубу «Колумб», пише Репортер.

допомогу для України новини Івано-Франківська

Серед десяти прикарпатських авторів, восьмеро є учасниками народного фотоклубу «Колумб», що працює при Народному домі міста Тисмениці – це Анатолій Глеб, Володимир Дутчак, Микола Калитчук, Ростислав Кондрат, Богдан Нагорняк, Таня Павлик, Дмитро Петрина і Денис Трофімов, а також Йордана Дранчук і Юрій Рильчук з Івано-Франківська.

Читайте також: У Франківську діти малюють пряники і пишуть воїнам листи (ФОТО)

Ініціаторами виставки виступили давні друзі і колеги по об’єктиву колумбівців Жешівське Фотографічне Товариство. Творчі контакти двох фотооб’єднань тривають упродовж кількох років. За цей час було організовано чимало спільних заходів, як на території Польщі, так і України – колективних фотовиставок, фотопленерів.

допомогу для України новини Івано-Франківська

Виставка покликана продемонструвати полякам традиції святкування Великодня в Україні, ритуальні сцени, передати дух свята, його релігійне, фольклорне та етнографічне наповнення.

допомогу для України новини Івано-Франківська
Таня Павлик

Ось як відгукнулася про захід одна із учасниць Жешівського Фотографічного Товариства Аґнєшка Шафірська: «Фотографії наших приятелів з Тисмениці та ІваноФранківська, які презентуємо на виставці, мають для них особливе значення. Це спогади зі свят, які вони відзначали протягом останніх років. Хочемо щиро побажати, щоби ці спогади святкового і безпечного дому вони носили в серці, як скарб і світло, що дає надію незабаром повернутися. Повернутися до безпечної домівки, в якій буде спокій, щастя, любов і радість. Завдяки символічній виставці хочемо разом із ними прожити цей важкий час, цьогорічне дуже особливе свято Христового Воскресіння».

допомогу для України новини Івано-Франківська
Таня Павлик

Цьогорічна виставка особлива, оскільки, крім своїх мистецьких завдань, передбачає благодійність на користь України. Упродовж двох тижнів тривання експозиції будуть зібрані пожертви і гуманітарна допомога, які згодом будуть передані до України для потреб воїнів та біженців.

Микола Калитчук

Таким чином фотографи обох країн не залишилися осторонь подій в нашій країні та внесли свою частку в боротьбу із загарбниками.

Володимир Дутчак
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.