Культура Фото

У Палаці Потоцьких відкрили “Чотири кімнати візії міста” (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 13 червня, в рамках Porto Franko у Палаці Потоцьких відкрили 4 кімнати “візії міста”, де показують фільми про Станиславів у різні історичні періоди.

Відео можна буде подивитися впродовж усього фестивалю, на другому поверсі Палацу Потоцьких.

Відео польоту спроектоване на стіни коридору створює враження перебування у на борту літака.

Кімната 1: Станиславів. Перші віднайдені відео. 1917 – 1944 рр.

Станиславів у Першій Світовій війні, сім’я Ліберманів на Бистриці (з архіву Стівена Спілберга), Коронація ікони, німецькі та угорські війська під містом та неймовірні кадри 1941 року – угорська влада, яка пробула у місті близько двох місяців передає свої обов’язки німцям.

Кімната 2: Станіслав. Повоєнний період. 1944 – 1962 рр.

“Запрошуємо на борт «Станіслав». Починаємо ретроспективний політ з року 1944 – приходу радянських військ в місто. На посадку йдемо символічно – день космонавтики або ж Юріїв день 1962 року”, – йдеться в описі.

Кімната 3: Івано-Франківськ. Радянська доба. 1962 – 1991 рр.

“У 1962 році місто вкотре переіменували. Зі вже звичного за роки Станіслава на Івано-Франківськ. У цьому довготривалому періоді ми політаємо з медиками над містом, відкриємо кінотеатр «Космос», музей атеїзму та пам’ятник Леніну – від яких і сліду не залишиться у нашому наступному незалежному польоті”.

Кімната 4: Івано-Франківськ. Незалежність. 1991 – 2018 рр.

Четверта кімната – політ незалежного відео-арту. Роботи митців з Франківщини від 90 і до сьогодні. Мох (Олег Гнатів) та Тарас Прохасько, Ростислав Котерлін, Ярослав Яновський, Маріанна Глинська, Олексій Гуз та «Сеанс 11», Cube, I’m-Local, Сергій Григорян зі зверненням з Космосу.

Команда IF.Film Commission: Мар’яна Заклінська, Віктор Вінтоняк, Сергій Пілявець, Вероніка Вінтоняк

Відвідання експозиції відбувається за умови придбання денних квитків на всі програми, що проходять на Палаці Потоцьких. Квиток діє з 11:00 до 19:00. Вартість квитків – 40 грн.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.