Культура Фото

У Маріямполі встановили новий рекорд України, – в прощі взяли участь майже 400 Марій

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Загалом участь у прощі взяли понад півтисячі вірян, з них – 398 жінок з іменем Марія.

У неділю, 24 червня, у селі Маріямпіль, Галицького району, відбулась щорічна проща родин до чудотворного образу Матері Божої. Очолив молитву митрополит владика Володимир Війтишин.

Проща до ікони Матері Божої традиційно тривала протягом двох днів. ЇЇ програма передбачала як насичену молитовну частину, так і духовно-мистецьку.

У неділю вранці митрополит Володимир разом з присутнім духовенством відслужив літургію.

«В Україні близько чверть мільйона жінок та дівчат мають ім’я Марія, а тому Україна – таки свята земля!, – переконаний Війтишин. – Особисто для мене, Пресвята Діва Марія є тим Божественним ідеалом до якого маємо стреміти впродовж нашого життя. Я переконаний, якщо б всі наші Марії щоденно молилися до своєї Небесної заступниці, то не було би в світі ніякого зла».

Після цього представники Книги рекордів України зафіксували новий рекорд – «Найбільша кількість жінок одного імені в одній локації». Усі вони попередньо пройшли реєстрацію, маючи при собі документ, який засвідчує їхнє ім’я. Загалом же у прощі взяли участь вірні з Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Львівщини та гості з Польщі, чиї предки жили в Маріямполі. Після цього митрополит вручив грамоти наймолодшій та найстаршій Марії, присутній на прощі.

До слова, минулого року на цій прощі зареєструвалися близько двохсот Марій.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.