Культура

У Львівській опері покажуть прем’єру балету “Тіні забутих предків”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Львівському національному академічному театрі опери та балету представлять нову постановку “Тіні забутих предків”.

Львівська національна опера презентуватиме премʼєру балету Івана Небесного за мотивами повісті Михайла Коцюбинського на лібрето Василя Вовкуна вже 2, 3, 7 та 8 грудня. Про це йдеться на сторінці театру.

У Львівській опері покажуть прем'єру балету "Тіні забутих предків"

У Львівській національній опері нова подія – премʼєра балету “Тіні забутих предків”. У ньому музика Івана Небесного підносить кохання Івана та Марічки до самих небес. Хореографія Артема Шошина через пластику оголює душі усіх героїв постановки, сценографічне модерне рішення, сучасна світлова партитура Арвідаса Буйнаускаса та архітектурні костюми Наталії Міщенко творитимуть неповторну сценічну атмосферу. І все це дійство – під орудою диригента-постановника Юрія Бервецького, – каже директор театру Василь Вовкун.

Літературне першоджерело премʼєри балету “Тіні забутих предків” Івана Небесного вперше побачило світ у 1912 році.

Над вибором назви автор дуже довго вагався, у нього назбиралося аж 12 варіантів: “В зелених горах”, “Тіні минулого”, “Голос віків”, “Дар предків забутих”, “Сила забутих предків” тощо. Назва “Тіні забутих предків” виявилася найвдалішою й стала ключем до розуміння сюжету всієї повісті, – нагадують у театрі.

Квитки можна придбати за посиланням.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.