Культура

Франківці вперше почули наживо виступ Романа Григоріва на ракеті від “Урагану”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Замість віолончелі – відпрацьована ракета. В Івано-Франківську композитор Роман Григорів зіграв на залишках бойового снаряду, підібраного в Ірпіні.

Ракету від “Урагану” сам перетворив на музичний інструмент і написав для нього кілька треків. Каже, саме так кричить душа кожної людини в країні, де війна, пише ТСН.

Франківці вперше почули наживо виступ Романа Григоріва на ракеті від "Урагану"

Прем’єру свідомо влаштував у тиловому місті, щоб викликати емоції у тих, хто далеко від фронту. Свою музику кваліфікує як музично-балістичний перформанс. Після виступу композитора влаштували аукціон, під час якого збирали гроші для ЗСУ.

Мене питали: “А що, ти там струни натягнув”? Ні, нічого не натягував, – каже Роман Григорів. – Отака вона і була покоцана. Це не про музику і не про насолоду. Це про вихід з власної кризи.

Вперше у Франківську перформанс виконали 3 листопада – у програмі бізнес-форуму «Івано-Франківськ – місто можливостей». Вперше на ракеті замість віолончелі Роман Григорів зіграв на День Конституції у Андріївській церкві.

Читайте: Роман Григорів: “Я не хотів естетизувати це гівно. То був ритуал проклинання”

Артперформансу “Голос музичної стріли” акомпанував струнний ансамбль “Quattro Corde”. Трек, в якому Роман Григорів грає на ракеті, номінували на премію Grammy Awards, пише Суспільне.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.