Культура

У Крилосі Матвієнко, Половинка, Тарасович виконають оперу-реквієм “IYOV”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З нагоди святкування Дня незалежності України в національному заповіднику «Давній Галич» на Крилоській горі відбудеться духовно-мистецький проект «Вірую».

Духовно-мистецький проект “Вірую” презентує благодійний фонд “Україна Інкогніта”. Захід відбудеться 25 серпня о 17 годині, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА. У рамках проекту виконають оперу-реквієм “IYOV”.

Вперше опера-реквієм «IYOV» формації Nova Opera прозвучить просто неба в Крилосі. У ній співатимуть Ніна Матвієнко, Наталка Половинка та Юлія Тарасович з музичним проектом «Радуйся»,  звук від академічного симфонічного оркестру Івано-Франківської філармонії імені Іри Маланюк. Класичні твори та українські мотиви Ірина Рябчун виконає на унікальному інструменті – карильйоні.

Опера-реквієм «IYOV» створена за книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. Її написано в синтетичному жанрі, що вперше в історії світової музики поєднав у собі оперу, реквієм та ораторію. Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя, а історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе.

Вперше оперу-реквієм представили у 2015 році на фестивалі ГогольFest. Потім її презентували у Китаї, Австрії, США, Данії, Польщі.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.