Відео Культура

У Коломиї реставрують історичний будинок, аби відкрити сучасну бібліотеку (ВДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського реалізує проєкт «Музейна бібліотека – відкритий простір».

Втілення цієї ініціативи стало можливим завдяки Програмі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад та за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, йдеться в сюжеті НТК, пише Репортер.

Нова бібліотека буде знаходитися в історичному приміщенні – будинку кінця ХІХ століття, що на вулиці Роксолани.

Для бібліотеки виділили дві кімнати. Розробили дизайн, меблі, зокрема, й дитячі, адже передбачено зробити простір для дітей. Музейники хочуть, аби бібліотечні кімнати були максимально функціональні, затишні та з гуцульсько-покутським колоритом.

«Завершуємо роботу, яка йде по очистці й реставрації столярних робіт, які тут з кінця ХІХ століття,- говорить генеральна директорка Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук. – Коли ми почали відкривати всі ці речі, то виявили неймовірну красу. Як фігурально та конструктивно виглядають всі ці двері. Частина їх понищена і ми будемо це все відновлювати».

Бібліотека музею налічує 14 тисяч примірників книг, понад 50 тисяч архівних документів, фотографій, фотоплівок, слайдів. Також понад 700 одиниць збережених журналів і альманахів та 221 комплект газет ХІХ-ХХ століття.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.