Культура

У Калуші погасили поштову марку «Kalush Orchestra»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Калуші сьогодні, 10 квітня, вперше відбулася урочиста церемонія спеціального погашення поштової марки.

Підписання першим здійснив Ігор Смілянський, очільник «Укрпошти». До такої події долучився лідер гурту Олег Псюк, Килим-мен, така честь випала й очільнику громади Андрію Найді, пише Репортер.

марку

“Укрпошта” після перемоги гурту на престижному конкурсі дала обіцянку – випустити марку “Kalush”, як “ще один символ боротьби у війні та сміливості наших людей — робити все, щоб бути почутими”.

15 гривень – номінал однієї марки. Тираж – 780 000 тисяч одиниць. До марки випущено також конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художню листівку.

марку

Дизайн марки належить Святославу Романчаку, художниця конвертів – Олеся Вакуленко, дизайн листівки – Юрій Сосницький.

Відтепер купити марку можна у відділеннях «Укрпошти» по всій країні.

Також було оголошено старт аукціону, лотами якого є презентована та погашена спеціальним штемпелем поштової марки «Kalush Orchestra» з автографами та фірмова рожева панама. Зібрані кошти з продажу будуть направлені на потреби штурмової бригади «Лють», амбасадорами якої вони нещодавно стали.

Щира подяка організаторам за відзначення внеску Kalush у Перемогу. «Євробачення -2022» – це був лише початок. Упродовж року війни учасники гурту активно займалися волонтерською діяльністю, підтримуючи наших військовослужбовців, записували мотивуючі кліпи зі світовими зірками про боротьбу України за свою волю. Особливі слова вдячності Олегові Псюку, який завжди, перебуваючи у Калуші, долучається до наших благодійних акцій, – зазначив Найда.

І ми раді, що сьогодні стали свідками такої знакової події. Так, наш народ мужній, непоборний, нездоланний… і про це тепер свідчитиме й марка, яка не тільки зафіксувала важливу для історії нашої держави подію, а й поповнить колекції філателістів.

Читайте: Франківські ліцеїстки завоювали перше та друге місце на Всеукраїнській олімпіаді

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.