Культура

У Івано-Франківську покажуть 22 сучасні польські фільми

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Франківську починається восьмий перегляд сучасного польського кіно ”Під Високим замком”.

Про це повідомили у середу, 6 листопада, на пресконференції в Центрі польської культури та європейського діалогу, повідомляє Репортер.

Відкриваємо фестиваль фільмом “Кур’єр”, він сподобається і старшим, і молоді. В його основі – біографія видатної особистості для Польщі – Яна Новака-Єзьораньскі, – говорить Барбара Пацан, авторка проєкту.

Фільми показуватимуть з 8 по 14 листопада. Усі кінокартини – 2018 і 2019 років випуску. Цьогоріч вперше покажуть фільм для дитячої аудиторії – “День шоколаду”.

Крім 22 фільмів, відбудеться виставка ”Ян Новак-Єзьораньскі. Місія: Польща”, фортепіанний речиталь польського музиканта Павла Ковальського, фотовиставка обсерваторії Білий Слон.

Також проведуть урок історії в кіно для молоді та студентів.

Можу порекомендувати фільм “Камердинер” про сорокові роки минулого століття на польсько-німецькому прикордонні. Він отримав нагороду, – говорить Рафал Коцот, консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. – Комерційних фільмів на перегляді не буде – навіть тих, що виходять в українському прокаті.

Усі фільми покажуть у кінотеатрі “Люм’єр”, а події пройдуть в облфілармонії, Центрі польської культури та європейського діалогу, а також у Прикарпатському університеті.

У нас уже є куплені квитки на фільми. Люди навіть цікавилися, чи можна купити абонемент на всі фільми. Але такої можливості немає, – говорить директорка “Люм’єра” Лідія Шкрібляк.

Ціна квитка на всі фільми – 35 грн.

Ольга Романська
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.