Культура Фото

У Франківську відкрили посольство Карпат (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 17 грудня, у ресторації «Світлиця Мулярова» Ярема Стецик розповів про нову мистецьку гру із глядачем – відкриття «Посольства Карпат» у Франківську.

Наразі у Франківську є 11 локацій, в яких відкрили такі посольства. Суть гри в тому, щоб мешканці та гості міста ділилися між собою спогадами з Карпат – фотографіями, власними малюнками, ескізами чи будь-якими елементами, які нагадують про гори, пише “Репортер“.

Презентацію інтерактивного проєкту провели в ресторації «Світлиця Мулярових» – першій локаціі Посольства. Тут у першому залі є напис «Посольство Карпат» (фан-клуб) та сім картин Яреми Стецика з гірськими мотивами.  Усі охочі можуть долучитися до посольства. Для цього достатньо принести власні фото з гір, аби доповнити експозицію.

Наступне посольство планують відкрити у Краєнавчому музеї на презентаціі відреставрованої ікони зі стрічки «Тіни забутих предків».

«Це гра з потреби. Людина потребує природи, їздить на природу і ділитися природою в місті – це відкрита розмова про любов до гір, – говорить Ярема Стецик. – Рекомендуємо для офісів, гуртків, об’єднань людей. Беріть свої фото з переживаннями з гір і діліться ними».

Основа в цих посольствах – колекція живопису. Частина картин – нові, деякі давніші.

«У мене є мрія, щоб картини були заклеєні фотографіями. Сьогодні тут зо 20 фото, а хочеться, щоб їх було зо 200», -додає Ярема.

Каже, картини – це як привід для подальшої гри з фото. За задумом Яреми Стецика подальша доля принесених фото залежатиме від кожної окремої локаціі посольства. Наприклад, у «Світлиці Муляровій» посольство планують зробити постійним.

Авторка: Ольга Суровська
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.