Культура Фото

У Франківську відкрилася виставка іграшок за мотивами українських казок (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 6 вересня, у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилась виставка авторських іграшок за мотивами українських казок.

Кураторка виставки – франківська майстриня Оксана Тягур, її роботи теж тут представлені, іграшки за мотивами казки “Цап і Баран” жінка подарує музею.

“Я працюю у техніці інтер’єрна текстильна іграшка, частину виробів роблю з панчох, – каже Оксана. – Під час виготовлення застосовую ручну вишивку, окремо шию одяг”.

За словами майстрині, виставка всеукраїнська, тут роботи жінок зі Львова, Києва, Запоріжжя, Чорткова, Жовтих Вод, є і з Донецької області. Втім, більшість робіт з Прикарпаття, всього на виставці представлені роботи 23 учасниць. Оксана каже, чоловікам долучатися не забороняли, але чомусь зголосилися тільки жінки. Роботи виконані в техніці текстиль, кераміка, панчішна скульптура.

“У оформленні виставки нам допомагала майстриня франківська майстриня Наталія, яка робить квіти для фотозон, – розказує кураторка. Кількості іграшок не знаємо навіть приблизно, не рахували, більшість авторок представили більше однієї іграшки. Тут казки “Ох”, “Цар і Баран”, “Івасик-Телесик і т.д. Раджу після цієї виставки перечитати українські казки”.

Виставка триватиме два тижні, вартість входу – 20 грн для дорослих, 10 грн – для студентів та 5 грн для учнів.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.