Культура Фото

У Франківську відбулись реколекції для дружин священиків (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У суботу, 1 грудня, в Івано-Франківській Духовній семінарії відбулися реколекції для дружин священиків. Духовні науки проводив отець Роман Микієвич, парох храму святоого Архистратига Михаїла, що в Тисмениці. У них взяли участь 47 дружин священиків.
Розпочався день зі спільної молитви Божественної Літургії, яку очолив Синкел у справах духовенства та священичих родин митрофорнного протоієрея Олег Каськів у співслужінні отця-реколектанта Романа Микієвича, Віце-ректора ІФДС отця Андрія Чорненка, отця Михайла Дзуля, отця Ярослава Рохамана та отця Володимира Лукашевського.
«З Вас, дорогі добродійки, наші жінки та дівчата часто беруть приклад. Тому Ваша праця та підтримка отця-пароха є чи не ключовими в успішній душпастирській діяльності Ваших чоловіків», – наголосив отець Олег Каськів.
Після спільної молитви розпочалися три реколекційні науки. Головна тема, яку обрав для цих реколекцій отець Роман Микієвич, відкривала життя «Чистим Євангелієм» на прикладі повчань Папи Франциска.
«Ми дуже часто чуємо різні тлумачення, коментарі Святого Письма, але забуваємо про його суть, есенцію, якою є власне Христос. Тільки поставивши Христа в центр свого життя, своєї поведінки, своєї моральності – зможемо направду наслідувати Його, живучи тим чистим Євангелієм», – повчав отець-реколектант.
Також відбулися зустріч зі Синкелом у справах духовенства та священичих родин отцем Олегом та Головою комісії у справах душпастирства охорони здоров’я отцем Ярославом Рохманом. Останній представив діяльність Місії «Рахиль», яка полягає в допомозі особам, які пережили втрату дитини.
«Дуже вдячна організаторам, які запросили взяти участь в цьому дні. Досить часто для наших чоловіків проводяться подібні заходи, а для нас, на жаль, вкрай рідко, тому ми цінуємо кожен такий день», – поділилися своїми думками Алла Влашин.
Організатори запевняють, що такі заходи стануть регулярними та вже планують дату і тему наступних реколекцій для дружин священиків.
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.