Культура

У Франківську відбулося «змагання» духових оркестрів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 7 травня, з нагоди Великодня і Дня міста Івано-Франківська, на Вічевому майдані відбувся «Батл духових оркестрів».

У ньому взяли участь Зразковий дитячий духовий оркестр дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка і Муніципальний оркестр духової музики Івано-Франківська. Вони заграли для франківців українських пісень, пише Репортер.

оркестрів

Батл – це умовно, бо ми в єдиній боротьбі проти зловісної росії. Сьогодні ми разом, ми єдині у підтримці наших воїнів, – каже головна спеціалістка департаменту культури Івано-Франківської міськради Лілія Кабат. – У кожного зараз своя боротьба. Ми люди мистецтва, тож робимо те, що можемо».

Під час заходу всі охочі могли кидати пожертви на ЗСУ. Пізніше усю зібрану суму розподілять на потреби військових. Крім сьогоднішнього заходу, франківський департамент культури постійно збирає гроші на ЗСУ.

Читайте: Івано-Франківськ відзначає 362 річницю. Програма заходів

Ми проводимо щопонеділка, щосереди і щопʼятниці музичні перформанси на вулиці Вітовського, а в неділю – на Вічевому майдані. Люди дуже відгукуються, – говорить Лілія Кабат. – Ми закуповуємо все, що потрібно нашим воїнам. Інколи гроші йдуть на потреби бригад, де служать родичі наших працівників.

Цього року, під час відзначення Дня міста, на всіх подіях збиратимуть гроші для армії.

Читайте:  Радіо “Західний полюс” проводить святковий ефір, щоб зібрати гроші на дрон

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.