Культура

У Франківську відбудеться відкрита лекція Ростислава Семківа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цієї осені нова книжка літературознавця Ростислава Семківа «Пригоди української літератури» стала справжнім гітом серед читачів і читачок. Ця книга допомагає поглянути на українську класику під незвичним кутом та заново відкрити її для себе; дізнатися більше цікавих фактів, як про відомих українських авторів, так і про тих, хто раніше залишався «поза програмою». 

У п’ятницю, 1 грудня, програма «Читай» проведе відкриту лекцію Ростислава Семківа «Читаючи Pabulum: Спрага класики: чому важливо видавати, перевідкривати і головне – читати?». 

Ростислав Семків є літературним консультантом серії «Своя класика» у видавництві Pabulum, автором передмов до кожного з видань. Тож і літературними героями лекції обов’язково стануть Ольга Кобилянська, Юрій Яновський, Григір Тютюнник і Віктор Домонтович

Коли й де:

1 грудня о 18.00

Конференц-зал «Промприлад.Реновація» (вул. Української Перемоги, 23; 3 поверх)

Це відкрита подія за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/DPrBuc4ZpZXZYkyu7

Лекція відбудеться в межах циклу подій з незалежними малими видавництвами завдяки підтримці «Фундація ЗМІН». 

Про лектора

Ростислав Семків — літературознавець, письменник, автор популярних інтелектуальних бестселерів «Як читати класиків» і «Як писали класики», співавтор популярного проєкту про культуру, ґендер та ідентичність – «Шалені авторки». Куратор Серія: Своя класика

Лектор багатьох проєктів та освітніх платформ (Культурного Проекту, Litosvita), а також доцент кафедри літературознавства Національного Університету «Києво-Могилянська Академія».

Також Ростислав Семків є директором видавництва «Смолоскип», чий конкурс уже понад двадцять років видає дебюти майбутніх ключових авторів української літератури.

Про видавництво і серію «Своя класика»

Pabulum – видавництво якісного українського нон-фікшн, спеціалізується на виданнях про творчий та інтелектуальний розвиток. Засноване у 2016 року. 

Засновники видавництва – Ірина Осадчук і Дмитро Стретович.

Читайте: У видавництві Discursus вийшли книжки про творення й винайдення Коломиї

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.