Культура

У Франківську стартує тиждень польського кіно – вся програма (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Розпочнуть традиційний щорічний показ у п`ятницю, 9 листопада з драми «Тиха ніч».

7 Перегляд сучасного польського кіно «Під високим замком» триватиме у Франківську до 15 листопада. Фільми можна буде побачити у кінотеатрі «Люм’єр». Цьогоріч франківці зможуть перегглянути 20 фільмів, пише “Репортер”.

Вартість квитка на усі покази – 35 грн. Серед фільмів, які можуть найбільш похвалитися відзнаками, – «Тиха ніч», «Птахи співають у Кігалі», «Найкращий». Окрім кінопоказів, будуть і додаткові події.

«Якщо ми перші рази переживали, чи прийдуть люди, то нині Барбара переживає, чи вистачить місця, та як вона має розмістити всіх людей на відкритті», – говорить заступник міського голови Богдан Білик.

Барбара Пацан, представниця генерального консульства Польщі, каже, кожен з переглядів – особливий.

“Усі фільми різні, неповторні, – говорить Барбара. – Цього року ми дібрали стрічки 2017 року – найновіші та найліпші у своїх категоріях. Фільм “Тиха ніч” піднімає важливу тему не лише польських, а й українських сімей – це тема трудової міграції”.

Марія Осідач, директорка Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, додає, що Перегляд – це не тільки фільми. Крім інший подій, ще буде презентація історично- документального фільму про Станиславів «Там був мені рай».

“Цей фільм має вже три нагороди, – розповідає Осідач. – Люди, які жили у Франківську, розповідають про своє життя. Там є давні пісні. Серед героїв – син колишнього мера Станиславова».

Відбудеться і традиційна лекція історі кіно. На неї запрошують школярів і студентів. Також буде лекція про традиції емблеми польської авіації.

«Цього року ми святкуємо 100-річчя відновлення польської незалежності», – додає Марія Осідач.

Для переглядів польського кіно у “Люм’єрі” надали два зали – агатовий і  смарагдовий.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.