Відео Культура Фото

У Франківську розпочався фестиваль «Коляда на Майзлях 2020» (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 8 січня, відбулося урочисте відкриття фестивалю «Коляда на Майзлях 2020» за участі колективів монастиря Царя Христа.

Розпочали з божественої літургії, на якій був присутній Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Людей було настільки багато, що храмове подвір’я було вщент заповнене, але охочі намагалися протиснутися в храм, щоб бодай краєм ока побачити коляду, пише «Репортер».

Представлення колективів відбувалося у форматі вистави за мотивами релігійної оповіді про народження Ісуса Христа. Музичний супровід для неї створювали церковний оркестр та хор. Протягом вистави виступили сім колективів: юнацько-дитячий хор «Божі ангели»; парафіяльний хор «Надія»; вокальне тріо «Жива вода»; вокально-інструментальний ансамбль «Аве Марія»; камерний хор «Cantemus»; молодіжні хори «Осанна» та «Істина».

Ролі Йосипа та Марії виконали актори франківського драмтеатру – Андрій Мельник та Іванна Сірко. Фестиваль вже 11 рік поспіль проводять для відродження та поширення різдвяних традицій: коляд, щедрівок, розвитку духовного вокально-хорового мистецтва.

Колядуватимуть на Майзлях ще чотири дні – до 12 січня.

Авторка: Тетяна Скоропляс
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.