Культура

У Франківську родини загиблих військових запрошують на безкоштовний перегляд стрічки «Мати Апостолів» (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Саме для матерів та близьких, які втратили своїх рідних на війні, кінотеатр «Люм’єр» зробив подарунок, аби віддячити і засвідчити їм свою повагу. Для них перегляд стрічки буде безкоштовним.

Про це йшлося на пресконференції в кінотеатрі «Люмєр», у вівторок, 8 грудня, пише Репортер.

За словами голови правління благодійного фонду «Творча криівка» Віталіни Маслової, фільм має не лише історичну цінність, але й художню та культурну.

Також вона додає, що була здивована, адже відвідування стрічки дуже низьке. Тож вирішила зайнятися такою союі народною дистрибуцією. Віталіна започаткувала флешмоб «підвішений квиток». Пояснює, якщо хтось не має можливості піти в кіно, але може придбати квитки й подарувати їх рідним чи друзям. Її ідею підтримали в інших містах, де показують цей фільм.

Також, разом із засновницею громадської ініціативи «Свій за свого» Лідією Анушкевичус, активістки звернулися до кінотеатру з пропозицією організувати безкоштовний перегляд стрічки для родин загиблих.

«Тобто, що ми зібралися й обговорили, що ми, звичайні активісти можемо зробити, аби фільм побачили більше людей, подякувати воїнам і висловити повагу до людей які втратили різних на війні», – наголошує Віталіна Маслова.

В кінотеатрі таку ініціативу підтримали. За словами директорки «Люм’єра» Лідії Шкрібляк, українське кіно переживає непростий період, як і кінотеатри.

До теми: Лідія Шкрібляк: «Сеанс відбудеться у будь-якому разі»

«Цей фільм також постраждав у прокаті, бо відвідуваність дуже погана, – говорить Шкрібляк. – З нагоди свята ЗСУ ми зробили подарунок від кіно для сімей загиблих – на похід в кіно на «Мати Апостолів». Механізм простий – треба підійти до каси з посвідченням і отримати квиток. Фільм будуть показувати ще два дні о 15.30 та 18.00».

Шкрібляк наголошує, що в кінотеатрі дотримані всі карантинні норми і заразитися коронавірусом менш можливо ніж будь-де в черзі в магазині.

Якщо буде пожвавлення інтересу, то в кінотеатрі обіцяють продовжити стрічку ще на тиждень.

«Як глядач, скажу, що фільм цікавий, – говорить Лідія Анушкевичус. – Він на грані драми і бойовика. Вартує уваги і буде цікавий різному глядачу. Тримає в тонусі, бо сюжет непередбачуваний».

Нагадаємо, що з 3 грудня на екрани українських кінотеатрів вийшли стрічка від режисера Зази Буадзе «Мати апостолів».

В основі стрічки «Мати апостолів» – реальна історія, коли у 2014 році військово-транспортний літак АН-26 з Вінниці вирушив з гуманітарним багажем на Донбас, і його збила російська ракета. Мама одного з військових, який був на борту, коли дізналась про катастрофу, сама поїхала за своїм сином.

У фільмі показано шість реальних історій льотчиків. Він про біль війни, сильних жінок і любов українських матерів до своїх дітей.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.