Відео Культура Фото

У Франківську реставратори зі Львова відновлюють старовинні вивіски (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Реставратори зі Львова відновлюють старовинні вивіски на фасадах будинків по вулиці Шевченка, 74 та Січових Стрільців, 17.

Ініціатива належить платформі “Тепле Місто”, пише Курс.

“Ми проводили дослідження, опитували місцевих мешканців, активістів, істориків та колекціонерів і виявили, що на цих фасадах частково відколупалась стіна. Як тільки ми з’ясували, що тут є літери, то вирішили провести консервацію цих надписів для того, щоб вони збереглись і не понищились”, – каже Аліна Букіна, представниця платформи “Тепле Місто”.

Читайте: Представники програми «Вивіскиі» розробили яскравий макет для крамниці солодощів

Реставратори спершу відчищають вивіски від штукатурки радянських часів. А потім займаються консервацією надписів, тобто відновлюють надписи за допомогою фарби, в іншому разі їх змиє дощ.

Вивіски на обох будинках двома мовами – польською та українською. На фасаді будинку по вулиці Шевченка, 74 вивіска магазину, а по вулиці Січових Стрільців – ресторації.

Читайте: Тут може бути ваша реклама або Чи зникають у Франківську “страшні” вивіскиі

Нагадаємо, у Франківську реалізується програма “Вивіскиі” від платформи “Тепле Місто”. Програма пропонує безплатне макетування естетичних вивісок відповідно до правил візуального стилю та промозаходи.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.