Культура

У Франківську презентують книжку про Сергія Кузьмінського і «Братів Гадюкіних»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Завтра, 20 вересня, у франківському артпросторі «Підземний Перехід Ваґабундо» презентують книжку Юрія Рокецького про легендарний гурт «Брати Гадюкіни» та їхнього фронтмена Кузю – Сергія Кузьмінського, пише КУРС.

У програмі презентації – музичний джем із хітів «Братів Гадюкіних».

Видавництво «Наш Формат» випустило книжку «Всьо чотко. Сергій Кузьмінський і «Брати Гадюкіни», присвячену співзасновнику та фронтмену гурту «Брати Гадюкіни» Сергію Кузьмінському. Автором видання став вокаліст гурту «Мертвий півень» Юрій Рокецький, який упродовж шести років збирав записи Кузьмінського, інтерв’ю та спогади про нього друзів і колег.

Юрій Рокецький розповів, що ідею з Гадюкіними придумав у 2017 чи 2018 році й саме тоді почав компілювати та складати матеріал. Спершу планував зробити книгу спогадів.

Але коли зрозумів, наскільки це карколомна історія, вирішив, що цього замало для того, щоб висвітлити предмет цієї книги. Тому вирішив робити біографію і це виявилося найкращим рішенням. Тому що це дуже цікаво, зворушливо, сумно, весело, страшно, боляче, але по-чесному, – каже автор.

Юрій Рокецький вважає видання дуже крутою і сучасною ініціативою «Нашого формату»:

Тому що ти читаєш про будь-який альбом «Братів Гадюкіних», одразу береш телефон і паралельно його слухаєш. Позаяк це ґрунтовне дослідження та аналіз, удвічі цікавіше слухати пісню і бачити «звідки ростуть ноги»: хто надихнув на її створення, про кого вона і що в ній приховано. В книзі присутні інтерактив і мультимедійність, у якій ми заховали не лише музику, а й багато відеокліпів гурту «Брати Гадюкіни». Книга також містить неоприлюднені раніше відео із записів альбомів, а також посилання на ретро української музики.

Це видання стане справжньою знахідкою не лише для прихильників творчості Кузі та «Братів Гадюкіних». Адже передусім це біографія цілого покоління, що зростало на зламі епох. Написана на основі десятків інтерв’ю, а також дописів самого Кузьмінського, книжка вражає щирістю й відвертістю. А вміщені в ній світлини, аудіо- й відеозаписи додають особливої атмосфери.

Передзамовити книгу можна за посиланням.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.