Культура

У Франківську презентували трагікомедію «Гірська жінка: на війні», – днями покажуть в кінотеатрах

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п`ятницю, 10 серпня, у кінотеатрі «Люм’єр» презентували трагікомедію «Гірська жінка: на війні». В кінотеатрах Франківська фільм покажуть з 16 серпня.

Трагікомедію «Гірська жінка: на війні» знято у спільній продукції Ісландії, Франції та України. Серед українських акторів Олена Лавренюк, яка виконала роль директорки дитбудинку, і Маргарита Хільська – за сюжетом українська дівчинка Ніка, донька Хатли.

Головна героїня – 50-річна екоактивістка, яка бореться з алюмінієвим заводом за збереження природи ісландського передгір’я. Та її життя змінюється, коли в ньому з`являється дівчинка-сирота з України.

«Сподіваємося, прокат в Україні підтвердить оцінки кінофестивалів і глядач знайде відповіді на багато питань», – говорить Сергій Лавренюк, продюсер фільму.

Читайте: Від гуцулів та упівців до Винника й Зіброва: як франківець створює іграшки з полімерної глини (ФОТО, ВІДЕО)

Каже, у Львові на презентації глядачів було менше, ніж у Франківську.

«Підтримка проектів спільного виробництва – важлива частина нашої роботи, – каже Пилип Іллєнко, голова державного агенства України з питань кіно. – Наша фінансова участь склала лише 11%. Але Україна з`являється в сюжеті, через музику, що отримала нагороду в Каннах. Частина зйомок відбувалася в нас – це не лише кадри, де дія відбувається в Україні».

Читайте: Нове кіно: ТОП-5 українських сюжетів – від Наталки Полтавки до Довбуша

За його словами, в другій половині року заплановано 19 прем`єр українських стрічок.

«Кожен вікенд ви зможете дивитися в прокаті українське кіно. В історії нашого кіно такого ще не було», – каже Пилип Іллєнко.

Маряна Заклінська, очільниця відділу Кінокомісії у Франківську додає, що франківська кінокомісія не брала участі в зйомках фільму. Але допомагає у популяризації цієї стрічки та інших – які незабаром зможуть побачити франківці.

«Все що ми робимо – робимо, аби привернути увагу глядачів до кіноринку, – говорить Віктор Вінтоняк, директор агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області. – Сподіваюся, ця стрічка буде хорошим відкриттям для глядачів. Запрошую всіх до перегляду».

Після перегляду глядачі матимуть змогу поспілкуватися з продюсером стрічки.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.