Культура

У Франківську презентували книгу про Голокост євреїв Прикарпаття

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 19 лютого, в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбувалася  презентація книги Любові Соловки і Світлани Оришко «150 із 150 тисяч… Голокост євреїв Прикарпаття як складова етнодемографічної катастрофи Східної Галичини».
Любов Соловка досліджує історію галицького єврейства Прикарпаття та його масове знищення в роки Другої світової війни на Прикарпатті близько 20 років, а співавтор – кандидат педагогічних наук Світлана Оришко – черпала натхнення для книги з власних родинних спогадів.
“Дослідження фіксує геноцид євреїв у різних округах дистрикту Галичина, вивезення їх у концтабори, розстріли біженців з країн Європи”. – каже Любов Соловка.
“На основі документів Державного архіву Івано-Франківської області та джерел з історіографії Голокосту ми уклали путівник “Місця скорботи Прикарпаття: місця масових розстрілів євреїв на території Станіславської (Івано-Франківської) області”. Він піднімає питання меморіалізації таких локацій з метою повернення історичної пам’яті.” – говорить Світлана Оришко.
Також участь у презентації взяли Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин та Рабин Івано-Франківського регіону Мойше-Лейба Колесник.
Незабаром книгу можна буде знайти в місцевих книгарнях та бібліотеках.
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.