Культура

У Франківську покажуть, як оживають персонажі книг «Аліса в країні див» та «Аліса в задзеркаллі»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Центральна бібліотека для дітей отримала унікальні книжки Льюїса Керролла з оживаючими ілюстраціями Євгенії Гапчинської. 31 травня о 12:00 відбудеться їх презентація. Аліса

Малюнки оживають з допомогою спеціального програмного забезпечення розробленого українськими програмістами з компанії Live Animations Corp. Вона створює світові бренди на основі українського культурного феномену. Живих малюнків у книзі декілька — по одному міні-мультфільму до кожного розділу казки.

Автори ідеї кажуть: хотіли не просто оживити Алісу, а показати всьому світові феномен сучасного українського мистецтва. Саме тому малюнки до казки виконала відома українська художниця Євгенія Гапчинська.

Її персонажі – зворушливі, наївні та кумедні й нададуть вже знайомій казці англійського письменника особливої душевності та затишку.  Аліса Євгенії Гапчинської зовсім не подібна ні на жодну свою попередницю. Ця чарівна дівчинка, кругловида і весела, з рожевими щічками, створить  читачеві чудову компанію у незабутню подорож до країни Див.

Нову «Алісу в країні Див» розробляли дев’ять місяців. Автори називають цей строк символічним, адже ставляться до творіння, наче до дитини. Ксенія Габдрахімова, представниця продюсерського центру «Art Nation», якому належить ідея створення інтерактивної книги, вважає, що книга з доповненою реальністю – це ще один крок до залучення дітей до читання.

У книзі довгі мультики, з ними можна фотографуватися, з ними можна контактувати, є озвучка, і читати таку книжку, звісно, веселіше!

Під час презентації також будуть різні розваги: ігри, кросворди, вікторини, квести, головоломки та інші сюрпризи.

Нагадаємо, що реалізація цієї події є можливою завдяки проекту «Віртуальна реальність в бібліотеці», який отримав перемогу у 2017 році в програмі «Міські гранти» від платформи «Тепле місто».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.