Культура

У Франківську на концерті Жадана гостя придбала лот за 10 тис грн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Учора, 19 січня, в Івано-Франківську відбувся концерт Сергія Жадана та гурту «Собаки в космосі».

На завершення концерту на аукціоні розіграли книжку поезій «Тамплієри», костюм ведучого і можливість, аби Сергій в будь-який час зателефонував комусь зі знайомих і зачитав власного вірша, пише Репортер.

Жадана

Перемогла в аукціоні Оля Федієнко. Вона з колегами – харків’яни, які працюють у видавництві «Школа». І хотіли купівлею лота підтримати дитячого письменника, автора видавництва “Школа” Сашка Дерманського, в якого на війні загинув старший брат – Олег Дерманський.

Настя Карпенко з відділу продажів видавництва каже, що у Сергія і так є номер Дерманського. Але така нагода подзвонити має бути приємною обом.

«Ми хотіли купити для Сашка Дерманського перший лот – книжку Жадана з підписом. Нам не вдалося його виграти. А коли почули про лот зі дзвінком, зрозуміли, що це саме те, що нам треба»,- говорить Настя Карпенко.

Перед концертом таким самим чином розіграли ще одну збірку віршів, пляшку горілки «Хортиця» з підписами письменника й музикантів і вафлі «Артек» та малюнок із зображенням Сергія Жадана. Загалом за час концерту вдалося виручити близько 20 тис. грн з продажу лотів. Усі вторговані гроші передадуть у благодійний фонд Сергія Жадана, який закуповує автівки та інше спорядження для ЗСУ.

Сьогодні, 20 січня, відбудеться другий концерт Жадана та «Собак».

Нагадаємо, 19 січня Сергій Жадан зібрав аншлаг шанувальників на автограф-сесію у просторі “Вагабундо”.

Авторка: Ольга Суровська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.