Культура

У Франківську до дня міста пройде модний фестиваль “Край.Ка”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 24 квітня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція фестивалю “Край.Ка”. Під час модного показу місцеві дизайнери презентують традиційний національний одяг з льону.

Організатори фестивалю розповіли, що назва – символічна. “Край.Ка” – розшифровується як “Край Карпат”. А сама “крайка”- це деталь жіночого національного гуцульського вбрання, яка об’єднує багатошаровість одягу, повідомили у прес-службі МВК.

Заступник міського голови Богдан Білик, каже:

“Такий фестиваль має всі шанси стати епіцентром місцевої моди. Адже показ має на меті популяризацію народного одягу та стимулювати відродження легкої промисловості”.

Учасники дійства побачать 8 дизайнерських колекцій, що представляють національні мотиви Карпатського краю, етно-стильові тенденції сучасного одягу, карпатську вишивку та модні тренди.

Показ планують організувати закритим, в рамках святкування Дня міста і відбудеться 5 травня о 16:30 в Фортечній галереї “Бастіон”. На показі півфіналіст “Голосу Країни” Роман Вітрецький та українські колективи у живому виконанні додадуть відповідної атмосфери.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.